Fortsätter

Blev så lycklig idag vid vägningen. Det kändes sååååå skönt.
Nu måste jag bara fortsätta hålla motivationen uppe. Köpte på mig "mat" för en vecka till så det blir ny vägning nästa måndag.
Fortsatte att variera smakerna så jag inte ska bli så less på nån smak.. Köpte en shaker också så att jag ska kunna skaka när vi drar till IKEA.






Tjohooooo

Första veckan avklarad och resultatet: - 4,8 kg!

Känns ljuvligt att veta att det ger resultat. Jag har inte späkt mig i onödan :-)

Nu är det bara att köra på...

Helvetesveckan är över

Då var den sk helvetesveckan avklarad....Puuhhhh. Det har ju gått jättebra även om jag haft lite svackor.
Idag ställde jag mig tex och gjorde amerikanska pannkankor (som mellis till E imorgon) medan Claes & Elsa
käkade hamburgare...Kände att jag behövde hålla mig sysselsatt. Har även gjort en veckosallad till min kära lilla familj.
Kommer att bli besatt av mat verkar det som ;-)



Imorgon kl 10.15 är det dags för träff med konsulenten på Cambridgekuren. Då ska jag vägas och ha en pratstund med henne.
Blir bra eftersom jag har en del frågor till henne.

Är helt knäckt ikväll, ska nog lägga mig tidigt...gäsp!




Trist lördag

Jahapp, lördag kväll. Gubben på Laudamus spelning och jag försöker fördrvia lite tid här på nätet.
Skulle i normala fall ha suttit vid tv:n med en skål chips och säkert en massa lösviktsgodis också....
Just nu skulle jag nöja mig med grönsaker och dipp... Men istället blir det vatten. Eller
kanske vatten, eller just det...vatten. Häftigt värre.
 Men ska man bli fin får man lida pin heter det ju.

Spenderade dagen på Naturbruksgymnasiet där det var öppet hus. Man kunde se en massa djur och rida på hästar mm. Riktigt mysigt. Själv köpte jag några nya liljor, eller rättare sagt lökar som förhoppningsvis blir liljor nästa år. Tantigt värre eller hur...fniss.

Dag 6 snart avverkad i alla fall. Jag fixar det här!!

Kurr kurr

Dag 5 och idag har jag varit lite hungrig faktiskt. Har nog slarvat med drycken och dessutom har jag varit och storhandlat till resten av familjen.
Mmmmmmm vad mycket gott det finns.
Men det är bara att bita ihop. Tog en choklad shake till middag för att dämpa sötsuget lite..
Har blandat lite slimbridgedryck nu som jag ska njuta av framför tv:n

Snart har jag kört på i en vecka. Känns skönt psykiskt att veta attman faktiskt klarar det!
*klappar mig själv på axeln*

Ketos?

Då var det dag 4 av kuren och idag ska man gå in i den sk ketosen sägs det. Så nu ska det brännas fett ;-)
 Jag har slarvat lite med vattnet idag eftersom vi inte varit hemma. Och det kände jag i em. Blev hungrig för första gången på dessa dagar.
När vi kom hem tog jag en slimbridge-bar. Det var gött att få tugga lite faktiskt. Enligt konsulenten kan man äta en begränsad mängd såna även under ren kur. Måste fråga hur många per vecka man kan ta.
Det kan ju va kul att ha något tuggbart att se fram emot under veckan..

Borde vara perfekt att ha med sig på IKEA resan i alla fall. Känns drygt att skaka shaker för hand....

NU ska jag ut med lilla E en stund.

/ Veronica

Dag 3 av Cambridgekuren

Nu är dag 3 avklarad och jag mår fortfarande bra. Inte hungrig & inte sugen. Känns bra. Trodde jag kulle ha mer sockersug faktiskt..
Dock pirrar det lite i benen ungefär som när man har sockerdricka i dom...ja ni vet vad jag menar.
Å så känner jag mig lite torr i munnen. Men jag har bäljt i mig vatten idag så jag borde ligga bra till.

Har idag smakat choklad, vanilj och grönsakssmak. Choklad var helt ok. Vaniljen gillade jag. Men grönsakssoppan var sisådär. Men med lite kryddor kan man nog piffa till den. Kryddor är tillåtna så det går ju att experimentera lite.

Nä nu ska jag hoppa i snarklådan, natti,natti.



Dag 2

Jahapp, då var dag två avklarad, nåja inte än, men blir det kris nu kan man ju gå och sova ;-)
Har inte suttit stilla en sekund idag känns det som. Vi röjer fortfarande här hemma, men tack och lov kom en kompis förbi så vi satt och surrade en stund.

NU när jag sattte mig här vid datorn känner jag hur slut jag är.... Men jag är inte hungrig faktiskt. Har idag smaskat på
en shake med mintchoklad till frukost. Banan till lunch och svampsoppa till middag. Det går ner även om det inte direkt är nån kulinariskt höjdpunkt..

Imorgon ska väl vara en tuff dag enligt veckoschemat jag fick av min konsulent. Bara att bita ihop..

Två dagar av helvetesveckan avklarade, bara fem kvar............

Det sjukaste är nog att jag faktiskt inte känner mig så stor som jag bevisligen är. Är inte det lite knäppt. Innerst inne så tror jag liksom fortfarande att jag är den där fotbollstjejen som jag en gång var. Jag kan inte acceptera att jag inte längre är så smal och smidig som man en gång varit.
Men man blir ju smärtsamt påmind om det när man står i provhytter och det är speglar där som gör att man ser delar av sig själv som man glömt existerade...Dom kan ju inte tillhöra mig, jag är ju kraftig, men inte såååå fet liksom.

Men nu är jag ju på rätt väg mot mitt nya liv. Undrar hur många gånger jag sagt det förut. Men den här gången ska det banne mig bli så! Jag vill orka leka med mina barn. Jag vill kunna få på mig ett par täckbyxor i vinter. Köpa mig ett par snygga jeans, en snygg jacka.

NU ska jag dega en stund i soffan...God natt kära vänner




Hur kan jag va så tjock?


Dag 1 snart avklarad

Avnjöt en shake med smak av Cappucino imorse till frukost. Tänkte att det passade bra med lite kaffesmak på morgonen. Smakade helt ok. Lite sötsliskig men helt klart godkänd.
Elsa frågade vad jag gjorde när jag tog fram mixerstaven. Men jag sa bara att jag gjorde ett specialkaffe ;-)

X antal glas vatten & kisspauser senare slurkade jag i mig en jordgubbsshake till lunch. Hann dock bli lite ljummen innan jag fick i mig den och det tror jag var ett misstag...Urk.

Till middag blev det en kycklingsoppa som inte alls smakade kyckling. Men resten av familjen åt kyckling så jag tänkte vara med lite i gemenskapen.
Elsa såg att jag åt soppa men kommenterade inte det.

HIttills har det gått bra. Svårt att låta bli att smaka Inez mat bara för att känna tempen på det. Slickade av fingret instinktivt också imorse när jag gav Elsa sylt i filen.

Får se hur det känns imorgon. Har hållt mig sysselsatt hela dagen med att rensa förråd osv. Tror det är bra att hålla sig sysselsatt.

Nä, nu ska jag snuta av ett glas vatten eller the framför tv:n.....
God natt!

Cambridgekuren

Jahapp, då sitter man här. Efter två graviditeter & en massa mysiga filmkvällar senare, med ca 35 kg övervikt.
Ett BMI som är nära sjuklig fetma och tresiffrigt på vågen..
Hjälp.

Varför väljer jag då Cambridge? Jo för att jag vill testa något nytt. Att få en kick av att gå ner lite snabbt i början.
Och just nu känns det som en befrielse att inte behöva äta utan bryta mitt sockersug osv.

Här är lite frågor & svar ang Cambridgekuren som jag hittat på min konsulents hemsida:

Går jag upp i vikt när jag slutar med Cambridgekuren ?  
Om du äter som du gjorde innan du började med kuren så väger du snart lika mycket igen. Du måste alltså ändra din livsstil för att lyckas hålla din nya vikt. Vill du äta lite extra på helgen så kan du ersätta 5-7 måltider under veckan för att hålla vikten.  

Kan man hoppa mellan kombinerad och ren kur ?
  Ingenting farligt händer i kroppen men vill du snabbt ner i vikt så är det ren kur som gäller. Det tar 3 dagar att tömma glykogenlagret  och bilda ketonkroppar, du töms då på 2 liter vätska. När du äter igen fyller du på glykogenet och går upp 2kg. Hoppar du mellan kombinerad & ren kur måste du göra processen om och om igen, det känns tufft både psykiskt och fysiskt.   

Tar kroppens organ skada av kuren ?
  Cambridgekuren är sammansatt så att organ och muskler skyddas samtidigt som kroppen tar ditt lagrade fett och gör om det till energi. Ketonkropparna ger ett extra skydd under ren kur.   

Kan man krympa magsäcken ?
  Nej, det kan man bara göra genom operation. Normalt bör magsäcken vara som en knytnäve stor, TÄNK PÅ DET NÄR DU ÄTER !!! Magsäcken är som en ballong, den kan bli riktigt stor och när den är tom så krampar den och ger hungerkänslor.   

Krymper fettcellerna när man går ner i vikt ?
  Fettcellerna är fyllda och utspända (vindruvor) vid maximal lagring. Vi kan lagra 15 kg övervikt innan det bildas fler fettceller. Fettceller försvinner aldrig om vi inte fettsuger oss, däremot kan dom krympa (russin).   

Minskar ämnesomsättningen efter en tid på ren kur ?
  Oavsett vilken diet du går på så anpassar sig ämnesomsättningen efter ditt energiintag och din förbrukning. Äter du få kalorier minskar den som en överlevnadsmekanism och äter du mycket så " eldar " du åt kråkorna i form av värme. Kroppen är fantastisk på att anpassa sig åt båda håll.   

Hur länge kan jag gå på ren kur ?
  Så länge du har kroppsfett att ta som energi. Efter 1-3 veckor bör du rådfråga din konsulent eller läkare ifall du äter mediciner.   

Hur mycket är normalt att minska på ren resp. kombinerad kur ?
  Ren kur; cirka 2 kilo fett per vecka och kombinerad; 0,5-1,0 kilo fett per vecka. Många väljer att äta ren kur till målvikt då det är det mest ekonomiska alternativet.   

  
Vad är "ketos" och vad händer i kroppen vid ketos ?   Ketoner bildas när kroppen förbränner fett och de hjälper till att förbränna fettet skonsamt. Ketonfasen kommer du i när du äter minimalt med kolhydtater. Man ska inte jämföra denna milda ketos med det sjukliga tillstånd som kan uppträda vid diabetes. Ketonerna sparar muskelcellerna vid viktminskning och gör att du känner dig pigg och dämpar även hungerkänslorna.   

Varför kan jag inte äta frukt och grönt ?   Äter du kolhydrater vill kroppen i första hand använda dessa som energi och struntar då att ta energi från fettlagret. Även en mycket liten mängd kolhydrater förhindrar att fettsyror förbränns till ketonkroppar. Undvik t o m sockerfria tuggummi, eftersom allt räknas!    
Vad kan jag äta på ren kur ?   Inget förutom dina Cambridgemåltider när du väl är i ketos efter 3 dygn! Du kan äta 2-3 räkor, en skinkskiva eller ½ ägg, de första dagarna för att "stå ut". Något annat bryter ketosen och du får börja om igen.   

Varför är ren kur så bra ?
  Du bryter dina vanor, du får en snabb viktminskning och du mår underbart om du dricker nog med vatten jämnt fördelat över dagen. Det är värt några futtiga veckor av ditt liv för att bryta gamla vanor och få ett nytt, lättare sätt att leva.   

Hur trappar jag upp ?   Efter ren kur äter du 3 Cambridgemåltider och ca 100 gram protein första dagen, lägg till lite grönsaker tillsammans med proteinet andra till femte dagen.  Därefter äter du 3 Cambridge och en liten tallriksmodell till du uppnått din målvikt. Du minskar i snitt 1 kilko per vecka på denna fas.  Ät dina 3 Cambridge ändå för att var säker på att det är fettet och inte muskelmassan som förbränns, dessutom får du i dig all näring som kroppen behöver. Därefter äter du 2 Cambridge + 2 tallriksmodeller och sista fasen är 1 Cambridge + 3-4 tallriksmodeller. Jag hjälper dig genom upptrappningen så att du lättare håller din nya vikt.    

    Kan jag ta mina Cambridge när jag vill under dagen ?   Man bör ta måltiderna jämt under dagen. Vanlig frukost, lunch, middagstider är väl lämpligast. Tänk även på att fördela vattnet jämt under dagen.   

Är det inte farligt att dricka så mycket vatten ?   Maten vi äter består till stor del av vatten och på ren kur måste vi ersätta vattnet i maten. Gör du det så undgår du problem som yrsel, huvudvärk, matthet, dåligt humör, torr hud och slappa muskler. Vattnets huvudsakliga uppgift förutom att syresätta blodet är att forsla bort slaggprodukter som uppstår i samband med fettförbränning. Ett glas i timmen är det minsta för att du ska få valuta för dina pengar.   

Är det normalt att må illa av Cambridgekuren ?   Visa människor tål inte koncentrationen av vitaminer och mineraler. Du kan dricka lite extra vatten innan och efter din måltid för att späda koncentrationen eller dela upp portionerna till totalt sex måltider över dagen. Upptaget av näring blir enklare för kroppen.   

Jag får svårt att sova på ren kur, vad beror det på ?   Ketokropparna bidrar till att du känner dig pigg och behöver mindre sömn.    

Gör verkligen vardagsmotion någon skillnad ?   Det gör STOR skillnad !! Motion ökar ämnesomsättningen, reglerar hungerskänslorna och jämnar ut blodsockret. Motion sänker också blodtrycket och kolesterolhalten. Det är nödvändigt att motioner för att i framtiden lyckas håla vikten. Jag rekommenderar en halvtimmes promenad per dag !    

Kan motion påverka fettförbränningen i positiv riktning ?   Ja, muskelmassan är kaloriförbrännaren i kroppen. Lågintensiv motionering  ökar kolhydrat och fettförbränningen.  

Varför mäta andelen vatten ? Det är viktigt att ha andelen vatten i kroppen under kontroll och se till att ersätta förlorad vätska. I stort sätt alla kroppens funktioner är beroende av vatten. Att du är törstig betyder att din kropp inte har tillräckligt med vatten. En vuxen persons kropp består till 50-70 procent av vatten.  

Vad händer om jag har för lite vatten i kroppen ?   För det första blir fettförbränningen nedsatt, eftersom blodet blir mer trögflytande vid uttorkning och det blir svårare att transportera fettet från fettdepåerna till musklerna där det kan förbrännas. Du har inte full förbränning, du riskerar din hälsa och kastar dessutom pengar i sjön    

  Vad har vattnet för betydelse för fettförbränningen ?   För att kunna bränna fett krävs det att fettsyrorna (när kroppsfettet bryts ner bildas fettsyror ) frigörs och transporteras via blodet till musklerna där de kan förbrännas. Därför är det viktigt att vi dricker mycket, minst 3 liter jämt fördelat under dagen så att blodet hålls lättflytande och kan transportera fettsyrorna till musklerna för förbränning.

RSS 2.0